Το μυστικό για τέλειο χτένισμα την ήμερα του γάμου…

 
Το μυστικό για τέλειο χτένισμα την ήμερα του γάμου βρίσκεται στο λούσιμο!!!

Συμβουλές από τον προσωπολόγο-hairstylist Γιάννη Δημησιάνο

 

Πρώτα απ όλα είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι καλό είναι την ήμερα του γάμου να μην κάνετε το λούσιμο!

Αυτό είναι ένα μεγάλο μυστικό κυρίως αν θέλετε να διασφαλίσετε τη διάρκεια του χτενίσματος σας!

  

Ο λόγος?

Όταν τα μαλλιά είναι φρεσκολουσμένα γλιστράνε αρκετά και είναι πολύ πιθανό κυρίως τα πιασίματα που έχετε επιλέξει να κάνετε να μην έχουν την σωστή διάρκεια αφού όπως σίγουρα θα έχετε ακούσει την ήμερα εκείνη τα μαλλάκια σας θα υποστούν αρκετή ταλαιπωρία με ρύζια χορούς και άλλα όμορφα πράγματα!

Καλό είναι λοιπόν το λούσιμο να γίνεται το προηγούμενο βράδυ με ένα σαμπουάν το οποίο θα έχετε επιλέξει με τον κομμωτή σας και δεν θα βαραίνει, άλλα ούτε και θα ξηραίνει τα μαλλιά σας!

Η ξηρότητα στις άκρες προκαλεί φριζάρισμα και αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες δεν απολαμβάνουν τα χτενίσματα τους. Τα μαλλιά παίρνουν υπερβολικό όγκο, δεν διαγράφονται σωστά, με συνέπεια να μην υπάρχει ομοιομορφία στο χτένισμα.

Εάν χρησιμοποιήσουμε μαλακτική, καλό είναι να περαστεί στα μήκη και τις άκρες μόνο, χωρίς να έρθει σε επαφή με τις ρίζες, για να μην βαρύνει το χτένισμά.

Καλό είναι επίσης να αποφύγετε την προληπτική θεραπεία με μάσκα ή την χρήση κάποιου live in προϊόντος.

Ένα λάθος που κάνουμε συνήθως, είναι ότι χρησιμοποιούμε αφρό. Ο αφρός ναι μεν διατηρεί μια φόρμα στα μαλλιά άλλα τα ξηραίνει και για να είμαστε ειλικρινείς ανήκει πλέον σε μία άλλη εποχή. Υπάρχουν πιο προηγμένα προϊόντα, όπως είναι οι ενυδατικές κρέμες!

Αν έχουμε επιλέξει χτένισμα με μπούκλες χρησιμοποιούμε μια εξειδικευμένη κρεμά στα μήκη και τις άκρες, αρχίζουμε και στεγνώνουμε με πολύ χαμηλή θερμοκρασία και πολύ χαμηλή ένταση. Στόχος μας δεν είναι να στεγνώσουμε τα μαλλιά 100%, αλλά να διατηρήσουμε ένα ελάχιστο ποσοστό υγρασίας στην τρίχα για να τα βοηθήσουμε να παραμείνουν ενυδατωμένα, αποτρέποντας το φριζάρισμα.

Πολύ σημαντική είναι η εναλλαγή θερμοκρασίας. Όταν δουλεύουμε τις μπούκλες πρέπει οι κινήσεις μας να έχουν φορά προς την ρίζα.

Τυλίγουμε τις μπούκλες μέσα στα δάχτυλα μας και πριν τις αφήσουμε, εναλλάσσουμε τον ζεστό με τον κρύο αέρα για να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα και να διατηρήσουμε το νεύρο της τρίχας.

Στο φινίρισμα και σε περίπτωση που έχουν φριζάρει, χρησιμοποιούμε πάλι ελάχιστη ποσότητα από την κρέμα μας και δουλεύουμε τις μπούκλες μία-μία διαχωρίζοντάς τις, για έχουμε ένα πιο φυσικό σπιράλ αποτέλεσμα.

Για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να έχουμε δώσει κατεύθυνση στον hairstylist που επιμελείται την κουπ μας, να χρησιμοποιήσει τεχνικές που θα αναδείξουν το σγουρό στα μαλλιά μας.

 

Hairstylist: Γιάννης Δημησιάνος
http://www.dimisianoscoiffures.gr