Επιλογή αισθητικού & Νυφικό μακιγιάζ

Όλοι ξέρουμε πως το μακιγιάζ είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα του γάμου, καθώς μπορεί να τελειοποιήσει την μέλλουσα νυφούλα ή να την χαντακώσει. Η επιλογή λοιπόν της ειδικού για το μακιγιάζ είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά με μερικές συμβουλές και tips που θα σας δώσουμε, θα δείτε πως όλα έχουν τον τρόπο τους!!!c3aaafb40edc44b5aa1bee9bad331041

Πριν την αναζήτηση της αισθητικού: Σίγουρα γνωρίζετε πως οι ειδικοί του μακιγιάζ κοστίζουν ακριβά για να σας κάνουν να λάμψετε εκείνη την ημέρα και σας προσφέρουν 2 με 3 πρόβες νυφικού μακιγιάζ. Για κάποιες που δεν ξέρουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν ή δεν είναι σίγουρες τι είναι αυτό που τους ταιριάζει, η όλη διαδικασία φαίνεται λίγη!! Υπάρχουν όμως αρκετά καταστήματα με καλλυντικά όπου μέσα βρίσκονται αισθητικοί που σε βάφουν δωρεάν. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε 2-3 καταστήματα και να ζητήσετε να σας βάψουν, λέγοντάς τους τις αποχρώσεις που θέλετε ή να ζητήσετε να σας προτείνουν αυτές έναν τρόπο μακιγιάζ που θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Ξεφυλλίστε περιοδικά, επιλέξτε ένα στυλ που πιστεύετε πως σας ταιριάζει και ζητήστε να σας το κάνουν. Έτσι θα έχετε πάρει μια ιδέα και θα μπορείτε να έχετε άποψη στο τι σας πάει ή όχι.

Αναζήτηση της αισθητικού(2μήνες πριν τον γάμο): καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από το περιβάλλον σας που έχουν παντρευτεί και σας άρεσε το μακιγιάζ τους. Αν πάλι δεν γνωρίζετε κάποια, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να συζητάτε με την κάθε αισθητικό που θα βρείτε(όχι πάνω 2-3 γιατί μετά θα μπερδευτείτε και είναι χάσιμο χρόνου!!) το ύφος που θέλετε να δώσετε στην εικόνα σας και φυσικά να ζητάτε να δείτε προηγούμενες δουλειές τους. Έτσι, θα μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις, καθώς αν δείτε πως έχει κάνει παρόμοιο μακιγιάζ με αυτό που θέλετε, θα ξέρετε αν θα μείνετε ικανοποιημένη και αν μπορεί να ανταποκριθεί στις δικές σας ανάγκες, οπότε η επιλογή θα γίνει πιο εύκολα.

Για ένα τέλειο νυφικό μακιγιάζ: Αφού καταλήξετε στην αισθητικό που ταιριάζει στο στυλ σας και μπορείτε να συνεργαστείτε, πρέπει να την κατατοπήσετε σε ορισμένα θέματα. Για να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να την ενημερώσετε για την ημερομηνία, ώρα και τοποθεσία γάμου, να έχετε μαζί σας φωτογραφία του νυφικού σας, καθώς και να περιγράψετε το χτενισμά σας(αν δεν έχετε φωτογραφία) και τέλος να την ενημερώσετε με το ύφος και το στυλ του γάμου, ώστε να έχει ολοκληρωμένη εικόνα και να μπορεί να σας προτείνει τρόπους, αλλά και να αναδείξει τη προσωπικότητά σας. Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό όλα συνδέονται σ’αυτή την τελετή και θα πρέπει να δένουν αρμονικά. Έτσι, αν επιλέξετε ένα ρομαντικό νυφικό αλλά και ύφος γάμου, ρομαντικό και απαλό θα πρέπει να είναι το μακιγιάζ σας.

Φροντίστε το μακιγιάζ που θα κάνετε να μην είναι υπερβολικό, να φαίνεται φυσικό, και να δένει αρμονικά με την συνολική σας εικόνα. Τονίστε τα μάτια σας και επιλέξτε ένα διακριτικό κραγιόν, ή τονίστε τα χείλη σας και επιλεξτε μία απαλή απόχρωση για τα μάτια σας. Όλες γνωρίζετε τα θετικά και τα αρνητικά του προσώπου σας, οπότε φροντίστε να καθοδηγήσετε σωστά την αισθητικό σας, ζητώντας παράλληλα την γνώμη και την εμπειρία της ώστε να τα θετικά στοιχεία του προσώπου σας να αναδειχθούν σωστά.

Τέλος, για να είστε 100% σίγουρες ότι το νυφικό σας μακιγιάζ είναι ιδανικό, όταν κάνετε την δοκιμαστική πρόβα μπορείτε να πάτε στον φωτογράφο σας, αφού το έχετε κανονήσει, και να σας τραβήξει μερικές φωτογραφίες ώστε να μπορέσετε να κάνετε τυχόν διορθώσεις και να δείτε πως θα γράφετε στον φακό! Έπειτα συνεχίστε κανονικά την ημέρα σας, αν μπορείτε πηγαίνετε γυμναστήριο ή φροντίστε να κάνετε όσες πιο πολλές δουλειές μπορείτε, για να δείτε την διάρκεια και την αντοχή του μακιγιάζ, γιατί σκεφτείτε πως εκείνη την ημέρα θα χορεύετε και θέλετε να είστε λαμπερή και όμορφη όλη την βραδιά!

 

Υ.Γ. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάποιο καθαρισμό προσώπου για να είστε πιο λαμπερή την ημέρα του γάμου σας φροντίστε να το κάνετε 1μήνα πριν για να μην έχετε κάποιο ερεθισμό ή σημαδάκι, και απλά φροντίστε για εκείνη την ημέρα να έχετε κάνει μια μάσκα και να έχετε ενυδατώσει σωστά το πρόσωπό σας για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα!