Επιλογή λουλουδιών & Διακόσμηση γάμου

Τα λουλούδια αποτελούν τον συνδετικό κρίκο στην τελική σας εικόνα την ημέρα του γάμου σας καθώς πέρα από την ομορφιά τους, το καθένα από αυτά έχει και την δική του προσωπικότητα. Τα λουλούδια που θα επιλέξετε πρέπει να δένουν αρμονικά με τον χώρο και την περίοδο που θα παντρευτείτε. Κάθε εποχή του χρόνου έχει και τα δικά της μοναδικά λουλούδια, οπότε φροντίστε να το εκμεταλλευτείτε. Σκεφτείτε ότι θα πρέπει να είναι ανάλογα με το ύφος του γάμου σας, να σας εκφράζουν και να ολοκληρώνουν την γοητεία σας καθώς θα κρατάτε την νυφική σας ανθοδέσμη.

Μπορείτε πριν ξεκινήσετε το ψάξιμο του ανθοπωλείου, να κάνετε μια έρευνα στο διαδίκτυο για τα είδη λουλουδιών που υπάρχουν και να πάρετε μια ιδέα. Φυσικά όταν ξεκινήστε το ψάξιμο του ανθοπωλείου ζητήστε να δείτε δουλειές του καθώς και να σας πει αν φέρνει συγκεκριμένα άνθη ή ότι θέλετε. Καλό θα είναι βέβαια να επιλέξετε ένα ανθοπωλείο που να έχει πολλούς πελάτες και μεγάλη ποικιλία λουλουδιών γιατί έτσι θα μπορέσει να σας μειώσει περισσότερο το κόστος. Ρωτήστε πότε θα πρέπει να γίνει η παραγγελία και αν εισάγονται τον χρόνο παράδοσής τους, αν προσφέρει κάποιο πακέτο και τι περιλαμβάνεται σε αυτό, καθώς και αν στην τελική τιμή συμπεριλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς και το ΦΠΑ.

Αφού επιλέξετε το ανθοπωλείο το οποίο θα αναλάβει τον στολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης, συζητήστε μαζί του το ύφος το οποίο θέλετε στο γάμο σας, πείτε του το αγαπημένο σας χρώμα και ζητήστε την βοήθεια του για να φτιάξετε την τέλεια σύνθεση. Εμπιστευτείτε την γνώμη και την πείρα του και εκφράστε του ελεύθερα τις απόψεις σας ζητώντας την συμβουλή του σε αυτό που έχετε σκεφτεί ή ονειρευτεί. Ξεκαθαρίστε του από την αρχή το budget που θέλετε να διαθέσετε και ζητήστε του να σας προτείνει οικονομικότερες λύσεις και εξίσου εντυπωσιακές.

Μπορείτε να ζητήσετε να σας δείξει άνθη τα οποία καταλαμβάνουν μεγαλύτερο όγκο και έτσι σε συνδυασμό με τα κύρια λουλούδια που θα επιλέξετε να δημιουργούν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί να επιλέξετε πάρα πολλά λουλούδια. Φροντίστε όμως η ανθοδέσμη που θα επιλέξετε να μην είναι πολύ βαριά και να μην έχει πολλά διακοσμητικά και τείνει προς την υπερβολή. Όσο πιο απλή και λιτή τόσο πιο ωραία.

Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε πόσο διατηρούνται τα λουλούδια που θέλετε, για να μην έχετε απώλειες εκείνη την ημέρα, καθώς και να ζητήσετε μια παρόμοια ανθοδέσμη με αυτή που θα κρατάτε, ώστε να την πετάξετε όπως είναι το έθιμο και την άλλη να την κρατήσετε εσείς ως ενθύμιο.

Να θυμάστε ότι δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε μια περιουσία στον στολισμό και την διακόσμηση του γάμου σας. Μπορείτε να έχετε σαν κύριο στολισμό άλλα στοιχεία όπως κεριά, διακοσμητικά αντικείμενα και να τα ολοκληρώνουν τα λουλούδια.