Επιλογή φωτογράφου

Ο φωτογράφος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο την ημέρα του γάμου σας, μιας και είναι αυτός που θα απαθανατίσει την ωραιότερη στιγμή της ζωής σας, γι’ αυτό πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να βρείτε τον κατάλληλο και να μην κάνετε εκπτώσεις σ’ αυτό το έξοδο του γάμου σας.

Αρχικά, δείτε φωτογραφίες φίλων σας που έχουν παντρευτεί ή ακόμα και περιοδικά, ώστε να δείτε διαφορετικά στυλ φωτογράφησης και να μπορείτε να καταλήξετε ποιο αντιπροσωπεύει εσάς και το ύφος που θέλετε να έχει ο γάμος σας(κλασσικές φωτογραφίες, πιο καλλιτεχνικές, μόνο στημένες, ελεύθερο στυλ κλπ). Η καλύτερη επιλογή είναι ο συνδυασμός στημένων αλλά και αυθόρμητων φωτογραφιών ώστε να μπορείτε να επιλέξετε.

Αφού βρείτε το στυλ που θέλετε και ξεκινήσετε να ψάχνετε πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι πρέπει να ταιριάζουν οι επιθυμίες σας με τον τρόπο που δουλεύει ο φωτογράφος. Ζητήστε να δείτε αρκετές δουλειές του, εξηγήστε του τι ακριβώς θέλετε και ρωτήστε τον τι πακέτα προσφέρει. Πρέπει να του διευκρινήσετε από την αρχή πόσες φωτογραφίες θέλετε να σας τραβήξει και που (μόνο στην τελετή, στην τελετή και δεξίωση ή καθόλη την διάρκεια της ετοιμασίας του γάμου σας και μετά τον γάμο κλπ), καθώς και την μορφή των φωτογραφιών σας, δηλαδή το μέγεθος, αν θα είναι σε ψηφιακή μορφή ή σε άλμπουμ κλπ. Αφού συζητήσετε για όλες αυτές τις λεπτομέρειες ζητήστε του να σας προτείνει ιδέες για να αναδειχθεί ο γάμος σας καλύτερα, για να δείτε κατά πόσο ταιριάζει με το ύφος του γάμου σας και αν έχει κατανοήσει τι ακριβώς θέλετε να κάνει. Επίσης, σημαντικό είναι να τον ρωτήσετε τι γίνεται σε περίπτωση που δεν μπορεί να έρθει εκείνη την ημέρα λόγω αθένειας ή κάτι άλλο, αν υπάρχει κάποιος που τον αντικαθιστά σε τέτοιες περιπτώσεις και αν ναι, ζητήστε να δείτε δουλειές του καθώς και να τον γνωρίσετε.

Αφού καταλήξετε σε κάποιον, κανονήστε μια ανεπίσημη φωτογράφηση πριν την ημέρα του γάμου σας, ώστε να σας γνωρίσει κι αυτός καλύτερα και να μπορέσει να σας πει ποιο είναι το καλύτερο προφίλ σας και να σας συμβουλέψει για τον τρόπο που θα στήνεστε στον φακό, ώστε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα την ημέρα του γάμου σας. Έτσι και θα χαλαρώσετε και θα νιώθετε πιο άνετα μαζί του, αλλά και θα μπορείτε να του επισημάνετε τυχόν παρατηρήσεις σας . Επίσης, μπορείτε να κανονήσετε την ανεπίσημη φωτογράφηση ενώ θα έχετε κάνει πρόβα του νυφικού σας μακιγιάζ, έτσι ώστε να δείτε πως θα φαίνεστε την ημέρα εκείνη και να μπορέσετε να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις.

Τέλος, μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε το «ραντεβού» σας μαζί του 1-11/2 μήνα πριν, καθώς και 1 βδομάδα πριν από την ημερομηνία του γάμου σας.

Να θυμάστε να είστε ο εαυτός σας την ημέρα εκείνη και να μην κάνετε πειραματισμούς σε χτένισμα, μακιγιάζ ή και πόζες, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό, να ακούτε τον φωτογράφο σας και τέλος, απλά απολαύστε το!!!