Επιλογή νυφικού βάσει σώματος

Το νυφικό που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζει στο σώμα σας και να το αναδεικνύει κρύβοντας ή 

ελαχιστοποιώντας τις ατέλειές του. Σύμφωνα με το σώμα σας θα κατευθυνθείτε στους ανάλογους τύπους 

Αν είστε λάτρεις του φαγητού και έχετε κάποια πιασιματάκια δεν πειράζει. Σίγουρα έχετε σημεία που μπορείτε να αναδείξετε. Αποφύγετε τα νυφικά με βαριά διακόσμηση γιατί προσθέτουν όγκο. Διαλέξτε νυφικά πιο απλά, που να τονίζουν το στήθος σας και να ανοίγουν σε γραμμή Α, ή αέρινα νυφικά με τετράγωνο ντεκολτέ και φαρδιά τιράντα, ακόμα και στράπλες νυφικά με ένα όμορφο μπολερό για να δείχνετε πιο κομψές, χωρίς όμως πολλές λεπτομέρειες πάνω.νυφικών.

Αν είστε από τις κοπέλες που έχουν μόνο περιφέρεια αλλά από την μέση και πάνω είναι λεπτές τότε θα πρέπει να αποφύγετε τα νυφικά σε ίσια γραμμή και να καταφύγετε στην γραμμή Α με τύπου κορσέ το πάνω μέρος ώστε να αναδείξετε το μπούστο σας, τους ώμους σας και τον λαιμό σας. Στράπλες ίσιο, με ντεκολτέ σε σχήμα V ακόμα και καρδιάς είναι ιδανικά για τον σωματότυπό σας. Βέβαια αν το στήθος είναι μικρό προτιμήστε το ίσιο στράπλες και το σχήμα καρδιάς.

 

Όσες κοπέλες έχετε πλούσιο στήθος και έντονη περιφέρεια προτιμήστε στράπλες νυφικά, με V ντεκολτέ, σε γραμμή Α που θα τονίσουν το στήθος σας και θα καλύψουν τις καμπύλες σας. Αποφύγετε όμως τα έντονα 

στοιχεία από την μέση και κάτω.

Οι μικροκαμωμένες κοπέλες προτιμήστε τα μίνι νυφικά(αν το εγκρίνει και ο γαμπρός), στράπλες, βαθιά ντεκολτέ, maxi στενά νυφικά που θα σας προσθέσουν ύψος αν είστε αρκετά λεπτές, τα νυφικά τύπου γοργόνας, καθώς και σε γραμμή Α αρκεί να μην ανοίγει πάρα πολύ στο τελείωμα. Αποφύγετε τα νυφικά που έχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες και προτιμήστε διακριτική διακόσμηση και βέβαια μην ξεχάσετε τις ψηλές γόβες για τέλειο αποτέλεσμα.

Τέλος, όσες είστε ψηλές και αρκετά αδύνατες σας ταιριάζουν σχεδόν όλοι οι τύποι νυφικών όπως princess, 

τύπου γοργόνας, αέρινα, κλασσικά με δαντελωτά στοιχεία κλπ. Ότι και να επιλέξετε σίγουρα θα δείξει πάνω σας. Προτιμήστε όμως αυτό που θα δείχνει ναι μεν το καλλίγραμμο σώμα σας, χωρίς όμως να φαίνεστε άκομψη, και φυσικά αρκετά ψηλότερη από τον γαμπρό, γι ’ αυτό όχι πολύ ψηλό τακούνι!!