Διαδικασία εύρεσης νυφικού

Η επιλογή του νυφικού είναι μια διαδικασία την οποία πρέπει να ξεκινήσετε 2-3 μήνες πριν από τον γάμο σας. Ο χρόνος είναι αρκετός για να αποφασίσετε σε τι νυφικό θα καταλήξετε, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε νωρίτερα. Πρώτα απ’όλα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τα χρήματα που διαθέτετε και βάσει αυτών αν θα αγοράσετε ή θα νοικιάσετε ή ακόμα και αν θα ράψετε το νυφικό σας. Δεν πρέπει να αγχώνεστε για αυτήν την δοκιμασία γιατί υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια να διαλέξετε αρκεί να έχετε κάνει μια μικρή προετοιμασία πριν.

Αρχικά το στυλ του νυφικού πρέπει να ταιριάζει με το ύφος του γάμου και το μέρος στο οποίο θα παντρευτείτε. Αν για παράδειγμα αποφασίσετε ένα ελεύθερο στυλ γάμου, το νυφικό δεν μπορεί να είναι αυστηρό και σοβαρό, θα πρέπει να είναι πιο αέρινο και όχι βαρύ, ή αν παντρευτείτε σε νησί σε μια παραλία δεν γίνεται να φορέσετε γόβα ή επίσης κάποιο βαρύ νυφικό. Να ξέρετε ότι σ’ αυτό το κομμάτι του γάμου δεν επικρατεί η μόδα αλλά εσείς. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγετε αυτό που ταιριάζει στο σωματότυπό σας ώστε να μην φαίνεται ξένο πάνω σας. Σκεφτείτε ότι θα το φοράτε για αρκετές ώρες και πρέπει να νιώθετε άνετα και όμορφα.

Πριν βγείτε βόλτα λοιπόν στα μαγαζιά ξεφυλλίστε αρκετά περιοδικά και καταλήξτε σε 3-4 σχέδια που πιστεύετε ότι θα σας ταιριάζουν, ώστε όταν πάτε στα μαγαζιά να έχετε έναν οδηγό. Σημαντικός ρόλος στην διαδικασία εύρεσης νυφικού είναι την ημέρα που θα πάτε να δοκιμάσετε νυφικά να είστε αρκετά περιποιημένη και να έχετε φορέσει το σωστό σουτιέν (στράπλες ή ακόμα και τα επιθέματα αν έχετε) ώστε να δείξει το νυφικό πάνω σας και να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Επίσης, φροντίστε να έχετε μαζί σας το πολύ 2-3 άτομα τα οποία θα σας πουν την αλήθεια (εννοείται πως το ένα άτομο θα έιναι η μαμά σας, διότι πάντα λένε την αλήθεια!!!) και δεν θα σας κολακεύουν με καθετί που θα δοκιμάζετε! Είναι πολύ σημαντικό να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που θα σας πουν τι σας πηγαίνει πραγματικά και τι όχι.

Φροντίστε να έχετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή και να ρωτάτε αν μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα και για το πως δείχνουν επάνω σας και θα μπορείτε να συγκρίνετε καλύτερα τα νυφικά μεταξύ τους. Να λέτε στους πωλητές αυτό που θέλετε ακριβώς ώστε να μπορέσουν να σας κατευθύνουν σωστά και να μην σας δείχνουν ότι έχουν και δεν έχουν στο κατάστημά τους!! Σκεφτείτε ότι και θα χάσετε χρόνο και στο τέλος θα μπερδευτείτε. Μην ξεχνάτε μετά από κάθε κατάστημα να σημειώνετε αν σας άρεσε κάτι και τις σχετικές του πληροφορίες για να γίνει αργότερα πιο εύκολα η επιλογή.

Τέλος, όταν καταλήξετε στο νυφικό των ονείρων σας ζητήστε να σας πουν ακριβώς τι περιλαμβάνεται στην τιμή, δηλαδή πόσες πρόβες, τυχόν επιδιορθώσεις, αξεσουάρ του νυφικού, επιβάρυνση φθοράς για αυτές που θα αποφασίσουν να το νοικιάσουν ή ακόμα αν υπάρχει κάποιο πακέτο που να περιλαμβάνει και την ενδυμασία για τα παρανυφάκια. Όσο για τις κοπέλες που θα αποφασίσουν να ράψουν το νυφικό τους, ισχύει η ίδια διαδικασία της δοκιμασίας νυφικού με την μόνη διαφορά ότι αφού βρείτε το στυλ του νυφικού, θα πρέπει να βρείτε και το άτομο ή τον οίκο που θα σας το ράψει, να δείτε δουλειές του, να του εξηγήσετε ακριβώς αυτό που θέλετε για να δείτε αν μπορεί να το φτιάξει, να ρωτήσετε την τιμή για να δείτε αν αξίζει να το ράψετε και αν τελικά ναι, να τον καθοδηγείτε συνεχώς για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ότι και να επιλέξετε πάντως μην ξεχνάτε ότι εσείς θα το φορέσετε και για αρκετές ώρες, ότι όλοι οι άντρες θέλουν εκείνη την ημέρα να αντικρύσουν την κοπέλα που γνώρισαν και όχι κάποια άλλη και τέλος, ότι είναι ένα γεγονός που αποτυπώνεται σε φωτογραφίες που θα κοιτάτε μια ζωή και πρέπει να καμαρώνετε το ίδιο και μετά από χρόνια…