Ιδέες για τη νυφική ανθοδέσμη

Τα λουλούδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι από την όμορφη διαδικασία του γάμου.

Τι σημαίνει όμως το καθένα; Θα διαλέξετε κάποιο τυχαίο για την έναρξη της καινούριας σας ζωής;

Σύμφωνα με τη γλώσσα των λουλουδιών κάθε λουλούδι έχει τη δική του ερμηνεία και συμβολίζει κάτι το διαφορετικό.

Παρακάτω βρίσκονται κάποιες ερμηνείες γνωστών λουλουδιών που χρησιμοποιούνται για τη νυφική ανθοδέσμη. 

ΟΡΧΙΔΕΑ

Κατά τη διάρκεια της βικτωριανής εποχής ορχιδέα συμβόλιζε την πολυτέλεια, και σήμερα αυτή η αίσθηση της μεγαλοπρέπειας και του μεγαλείου συνεχίζεται, οι ορχιδέες αντιπροσωπεύουν την σπάνια και την λεπτή ομορφιά. Το 14ο λουλούδι για την επέτειο γάμου, οι ροζ ορχιδέες μεταφέρουν την καθαρή αγάπη, και η δημοφιλής “Κατέλλια” ορχιδέα αποτελεί την ώριμη γοητεία.

 

 

TΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

Το σύμβολο της αγάπης και του πάθους, οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι συνδέουν τα τριαντάφυλλα με την Αφροδίτη, θεά του έρωτα. Χρησιμοποιούνται για εκατοντάδες χρόνια για να μεταφέρουν τα μηνύματα χωρίς λόγια, που εκπροσωπούν επίσης το απόρρητο των λέξεων. Στην πραγματικότητα, η λατινική έκφραση “rosa  υπό” (κυριολεκτικά, “σύμφωνα με το τριαντάφυλλο”) είναι κάτι που είπε στα κρυφά, στην αρχαία Ρώμη, όταν ένα άγριο τριαντάφυλλο βρίσκετε στην πόρτα μιας αίθουσας εκεί συζητούνται εμπιστευτικά θέματα. Κάθε χρώμα προσφέρει μια ξεχωριστή σημασία: κόκκινο, τον εραστή, ακόμα σημαίνει διαρκή πάθος. Λευκό, ταπεινοφροσύνη και αθωότητα. Κίτρινο, εκφράζοντας τη φιλία και τη χαρά. Ροζ, ευγνωμοσύνη, αποτελούν εκτίμηση και το θαυμασμό. Πορτοκάλι, τον ενθουσιασμό και την επιθυμία. Λιλά και μωβ τριαντάφυλλα γοητεία και την αγάπη με την πρώτη ματιά. Ο αριθμός των στελεχών σε ένα τριαντάφυλλο μπουκέτο μπορεί επίσης να εκφράζει συγκεκριμένα συναισθήματα. Το 15ο λουλούδι στην επέτειο γάμου.

 

 

 

ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ


Με μια ιστορία που χρονολογείται από το 15ο αιώνα π.Χ., το χρυσάνθεμο στην μυθολογία έχει ένα πλήθος ιστορίες και συμβολισμούς. Ονομάστηκε έτσι από το ελληνικό πρόθεμα «Chrys-” που σημαίνει χρυσό (το αρχικό χρώμα ) και “-ανθέμιο,” που σημαίνει λουλούδι, χρόνια οι καλλιέργειας έχουν παραγάγει μια πλήρη γκάμα από χρώματα, από λευκό, κίτρινο, πορφυρό έως το κόκκινο. Τα χρυσάνθεμα συμβολίζουν την αισιοδοξία και τη χαρά. Το 13ο λουλούδι για την επέτειο γάμου. Στην Ιαπωνία, υπάρχει ακόμη και μια «Γιορτή της Ευτυχίας» για να γιορτάσουν αυτό το λουλούδι κάθε χρόνο.

 

 

 

 

ΟΡΤΑΝΣΙΑ


Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία, το hydrangea όνομα προέρχεται από την ελληνική “Hydor,” που σημαίνει νερό, και το “angos,” που σημαίνει δοχείο. Με ξυλώδη στελέχη και τα δαντελένια άνθη της, σε σχήμα αστεριού. Η ορτανσία υπάρχει σε λευκό, σε μπλε, σε ροζ και μοβ, που καθορίζεται από το επίπεδο οξύτητα του εδάφους.
Εξακολουθεί να υπάρχει κάποια συζήτηση για το συμβολισμό της ορτανσίας με κάποια σύνδεσή της με τη ματαιοδοξία και τον κομπασμό (ίσως λόγω της αφθονίας των πετάλων της και το πλούσιο, καμπύλο σχήμα) και άλλοι που υποδηλώνει ότι ένα μπουκέτο της ορτανσίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του δωρητή για την κατανόηση του αποδέκτη για τις υπηρεσίες του. Το 4ο λουλούδι για την επέτειο γάμου, που διαθέτει σταθερή χάρη και ομορφιά.

 

 

 

5ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ 

 Το εκθαμβωτικό αυτό κόκκινο άνθος με το περίεργο όνομα, συμβολίζει την υπερηφάνεια, την αποφασιστικότητα και την «φωτεινή» / ακτινοβόλο ομορφιά

 

 

 

 

 

 

 

ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ


Συμβολίζουν την αναγέννηση και τα νέα ξεκινήματα, ο νάρκισσος είναι σχεδόν συνώνυμος με την άνοιξη. Νάρκισσος σημαίνει το τέλος του χειμώνα, αλλά και το τυχερό έμβλημα για τη μελλοντική ευημερία σε όλο τον κόσμο. Στην Ουαλία, ο πρώτος νάρκισσος της σεζόν, έχετε για τους επόμενους 12 μήνες πλούτο, και στην Κίνα έχει τον θρύλο ότι εάν ένας Νάρκισσος ανθίζει στην αλλαγή του νέου έτους, θα φέρει καλή τύχη στο σπίτι σας. Το 10ο λουλούδι για την επέτειο γάμου. Ένα δώρο με νάρκισσους  λέγεται θα σας εξασφαλίσει την ευτυχία.

 

 

 

 

 

ΦΡΕΖΙΑ


Το  όνομά του από το γερμανικό γιατρό Friedrich Heinrich Theodor Freese, φρέζια με σχήμα καμπάνας τα άνθη τους και η μυρωδιά της είναι από της πιο δημοφιλής από τα αρωματικά λουλούδια. Η λευκή ποικιλία της είναι και η πιο αρωματική.
Το 7ο λουλούδι για την επέτειο γάμου. Στη γλώσσα των λουλουδιών, η φρέζια λέγεται να συμβολίζει την αθωότητα και τη φιλία.

 

 

 

 

 

 

ΙΡΙΔΑ


Στην  μυθολογία η ίριδα χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα, όταν η θεά Ίριδα, που προσωποποιούσε το ουράνιο τόξο, ενεργούσε ως σύνδεσμος μεταξύ ουρανού και γης. Λέγεται ότι οι μωβ ίριδες έχουν φυτευτεί πάνω από τους τάφους των γυναικών για να καλέσουν την θεά Ίριδα να τις καθοδηγήσει στο ταξίδι τους προς τον ουρανό. Οι ίριδες έχουν συνδεθεί με τη γαλλική μοναρχία κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, τελικά αναγνωρίζεται ως εθνικό τους σύμβολο. Το 25ο λουλούδι για την επέτειο γάμου, τα τρία πέταλα της ίριδας είναι όρθια και λέγεται ότι συμβολίζουν την πίστη, την ανδρεία και τη σοφία.

 

 

 

 

ΚΡΙΝΑ Ή ΛΙΛΙΟΥΜ ‘’ΟΡΙΝΤΑΛ’’


Χρονολογούνται ήδη από το 1580 π.Χ., όταν οι εικόνες των κρίνων ανακαλύφθηκαν σε μια βίλα στην Κρήτη, αυτά τα μεγαλοπρεπή λουλούδια είχαν στην κατοχή τους μεγάλο ρόλο στην αρχαία μυθολογία. Το όνομα τους προέρχεται από την ελληνική λέξη «leiron, ο κρίνος λατρευόταν από τους Έλληνες και πίστευαν ότι φυτρώσει από το γάλα της Ήρας, την βασίλισσα των θεών. Οι λευκή κρίνοι συμβολίζουν την αγνότητα και την αρετή και ήταν το σύμβολο της αγνότητας της Παναγίας και του ρόλου της, της βασίλισσας των Αγγέλων. Το 30ο λουλούδι για την επέτειο γάμου.